Probeer nu GRATIS de producten van Destrooper!
Om u te overtuigen van onze kwaliteitsproducten en uitgebreide assortiment bieden wij u de mogelijkheid om GRATIS een proefpakket aan te vragen. Schroom niet en maak gebruik van het formulier hiernaast. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk een proefpakket toesturen!


Een rijke geschiedenis
Kwaliteit, authenticiteit, natuurlijke ingrediënten en bovenal een nooit aflatende passie voor koekjes… Toen Jules Destrooper in 1886 zijn gelijknamige Biscuiterie oprichtte, zal hij nooit vermoed hebben dat meer dan 125 jaar later fijnproevers in meer dan 75 landen de koekjes weten te appreciëren.

In 1886 combineert Jules Destrooper, een koloniaal handelaar, de allerbeste kruiden die hij uit Afrika en uit het Oosten importeert met de meest exclusieve natuurlijke ingrediënten zodat hij een uiterst unieke smaak kon geven aan zijn Amandelbrood, een delicaat koekje dat nog vele fijnproevers over de hele wereld zou behagen.

Gedreven door het succes van zijn product en door zijn natuurlijk talent ontwikkelt Jules Destrooper zijn eigen recept van een traditionele Belgische boterwafel die hij in 1890 met succes lanceert op de Belgische markt.


Amandelbrood - 1886
Dit delicate koekje gemaakt met echte boter, kandijsuiker en rijpe zachte amandelen uit Valencia lag in 1886 aan de basis van Biscuiterie Jules Destrooper. Oorspronkelijk diende het koekje als relatiegeschenk voor de klanten van Jules Destrooper, die handelaar was in koloniale waren. Het koekje viel danig in de smaak en al snel kwamen de eerste bestellingen binnen.


Natuurboterwafel - 1890
Dit goudbruine, krokante en alom bekende boterwafeltje wordt nog steeds naar een 19e-eeuws geheim familierecept gebakken. In 2006 verleende de VLAM het officiële keurmerk ‘Streekproduct uit de Westhoek’ aan de natuurboterwafel van Biscuiterie Jules Destrooper.

In de Westhoek spreekt men van de ‘lukke’. De oorsprong van die benaming ligt in de functie van het wafeltje als nieuwjaarsgeschenk. Vroeger was het de gewoonte om als kind je peter of meter te gaan ‘lukken’ of gelukkig Nieuwjaar te wensen. In ruil voor deze nieuwjaarswensen kreeg men dunne, harde wafeltjes cadeau, al dan niet in combinatie met een borrel. Iedere vrouw had haar eigen recept en het bakken van de wafeltjes maakte deel uit van een ritueel dat begon op tweede kerstdag en liep tot oudejaarsdag. Het bakken van lukken was een typische huisnijverheid. Elk huis had zijn eigen recept en een speciaal lukijzer dat bij de lokale smid gemaakt werd.


Parijse wafel - 1969
Een harde vanillewafel met pure boter en uitzonderlijke aroma’s, naar een origineel recept van Jules Destrooper dat pas door de derde generatie werd gecommercialiseerd.
Ik wil een GRATIS proefpakket aanvragen!
 
Amandelbrood
 
Natuurboterwafel